Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Normalizácia v inom skupenstve

Na úvod pre lepšie porozumenie (Wikipédia): Termín normalizácia pochádza z Moskovského protokolu. Sumarizácia protokolu: "Česko-slovenskí predstavitelia v tomto dokumente vyjadrili svoje odhodlanie dosiahnuť normalizáciu pomerov v našej krajine na základe marxizmu-leninizmu, obnoviť vedúcu úlohu strany a autoritu štátnej moci robotníckej triedy, vyradiť kontrarevolučné organizácie z politického života a upevniť medzinárodné zväzky ČSSR so Sovietskym zväzom a ďalšími socialistickými spojencami."

Skutočnosť: dosadenie čisto strane oddaných ľudí, takmer do všetkých dôležitých funkcií v štáte a štátnych podnikoch (či už väčších alebo menších). Funkcie, ktoré ma obsadiť opozícia, alebo ktoré majú byť volené demokraticky (NKÚ, GP), sú znefunkčnené a je im obštrukciami zabraňované v normálnom zákonnom chode.

Zákony sú tvorené pre robotnícku triedu, kvôli čomu odchádzajú "kapitalistické" firmy zo Slovenska, alebo znižujú počet pracovných miest. Súdy sa správajú vysoko nevyvážene, hlavne vo vzťahu k "obyčajným" ľudom a ľudom zo širšieho celoštátneho politbyra. Osoby podozrivé z ekonomickej kriminality a iných trestných činov slúžia na najvyšších miestach republiky.

Novinári sú pomaly, ale isto cenzurovaní nepriamim spôsobom a to žalobami. Intelektuáli, ktorí spravovali rozumne a efektívne štátne podniky, nemocnice alebo vysoké štátne funkcie, sú nahradzovaní nekompromisne bez ohľadu na odbornosť a prísne "červeno" stranícky výkonnými aparatčíkmi.

Záujmy úzkeho politbyra sú obaľované do "ľudozvučných" prednesov a boja za socialistické istoty obyčajného ľudu.

Znie to trochu konšpiratívne a možno aj preto si mnoho ľudí nepripúšťa tento stav, lebo v tejto dobe žijeme, pričom systém nás pomaly začína „variť“, ako tú žabu v hrnci, ktorá nakoniec nevyskočí a uvarí sa v ňom. V čase, kedy si pripomíname nežnú revolúciu 23. výročím, je znepokojujúcim faktom, aká je naša pamäť krátka a ako málo stačí k tomu, aby nemoc, ktorú sme tak odmietali a stránili sa jej bola späť.

Popierajúc všetky revolučné myšlienky v sebe, ako „nemoderné“ v dnešnej dobe, si mnohí uvedomujeme, že kvôli čomu sa v novembri bojovalo, je teraz veľkolepo pošliapavané. Do mysle sa vkráda otázka, či je naozaj správne a či je možné konať revolúciu v dobe demokratickej Európy. . Myslím, že je, chcelo by to akurát z občianskej strany niečo viacej „sofistikované“, než bolo vedenie protestov Gorila. Možno je to jediný spôsob očisty našej krajiny, krajiny ktorá sa stáva handrou v rukách tých ľudí, ktorí ňou zametajú svoju protištátnu činnosť.





Politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014